It feels good...

Wednesday, July 27, 2016

It feels good to have someone care for you
It feels good to have someone asking "hows your day?", in a good way
It feels good to have someone lend his ear for all the chaos you embraced everyday
It feels good to let someone listen to your heart, i mean your deep deep deep heart
It even feels good when you have to not pretend that it feels good when you have something to be worried about
I dont know my own feeling. Its a shame. I know.
I dont even know if i will feel it again, will i be able to feel it again?
I tried but each time im close enough, it ruined, like totally ruined!
I did not even know am i the one to be blamed? Am i the weirdo one? Am i not good enough? Or did i have too high expectation that should not be?
Truth to be told. I am lonely. Even i forgot how to love and how to be loved.
Maybe it feels warm but thats the way i act. Changes wouldnt happen in a blink eyes, for now take it or leave it.
I would love to give and take if someone is willing to accept me for who i am.
To cut the chase, im sorry if im not being a good friend enough for what you have done. Deep down, i am thankful for everything happened throughout my 27 years of life
I believe, He will surely put the right person knocking down to your heart, and i hope, when the time comes, i am ready to open this stoneheart.

Please pray for my phd journey. Thanks...

Hi...

Monday, June 27, 2016

Salam.

Tetiba rasa malam ni nak menaip. Dah lama tak buka blog ni. Nasib baik password ingat lagi. Pernah tak korang fikir something dan in future benda tu jadi dekat korang. Macam dejavu.
Sebenarnya aku bosan dah dekat sini. Tapi entahla aku tak tahu nak cakap macam mana. Kang nanti orang cakap aku memilih pulak. Padahal demi Allah aku tak memilih pun. Kadang2 kita akan rasa satu saat tersepit. Antara nak pilih kehendak kita atau tak sampai hati nak kecewakan orang yang banyak tolong kita. Adakah Allah buat macam ni sebab Dia nak kita tebus kesilapan yang dah kita buat dulu. Sebab tu Dia masih bagi rezeki kita kat sini? Atau adakah hal lain yang perlu kita selesaikan? Entah. Aku buntu.
Sebenarnya aku malu. Aku ni pendosa. Tapi Allah selalu bagi nikmat yang tak terhingga kat aku. Aku takut kalau2 tu adalah istidraj. Harap2 dijauhkan. Dan harap2 aku sempat balas jasa ma abah family dan prof najiah. Dia terlalu percaya aku even aku banyak flaws. Terlalu banyak.
Kadang2 benda yang kita nak tu belum tentu terbaik untuk kita kan. Mungkin Allah pegang dulu dan Dia akan beri bila tiba waktu dan masa yang sesuai.
Dan bila tiba waktu tu. Aku harap aku tak lupa yang aku ni hamba yang hina. Banyak dosa. Selalu terlupa nikmat kurniaNya. Pendek kata. Aku tak perfect dan cuba untuk baiki. InsyaAllah. Mungkin sebab tu Allah jauhkan orang yang aku sayang sebab Dia nak aku perbaiki diri aku dulu. Wallahualam. Eh merepek pulak. Oklah. Tolong doakan aku. Ops ada ke yang baca blog ni. Dah mereput kot. Takpelah. As a fact that im still exist.
Tolong doakan urusan saya dipermudahkan. Semoga kalian juga begitu. InsyaAllah.

Thank you Allah

Saturday, March 26, 2016

Rasa sedih kecewa nak give up dengan masalah yang ada. Ambil al quran bicara dengan hati sungguh sungguh dengan Allah agar berbicara dengan diri aku. Tunjukkan aku ayat ayat kekuatan yang mampu aku berpegang dengannya. Buka helaian ayat ayat Allah tersebut secara rawak, dan ini yang Dia bagi untuk diri aku yang lemah, leka lagha dan banyak kekurangan ni :

Surah Hud, ayat 109
: Dan ikutlah apa yang diwahyukan kepadamu, dan bersabarlah hingga Allah memberi keputusan. Dialah hakim yang terbaik.

Allahuakbar. Subhanallah. Sabar yang aku perlu. Sebut memang mudah. Terlalu mudah tapi adakah benar benar kita sabar ? Sungguh Dia Maha Mengetahui apa yang tersirat dalam hati setiap hambaNya. Dan sungguh ayat ayat Allah adalah penyembuh segala masalah yang kita lalui. Semoga kita semua sentiasa diberikan taufiq dan hidayah olehNya..

Sungguh Dia akan memberikan sesuatu bila kita bersedia, dalam waktu dan tempat yang sesuai. Dan untuk kekurangan yang aku miliki, untuk masalah yang aku hadapi thank you Allah. Alhamdulillah atas semua nikmat yang Engkau berikan. Without You i am nothing. Thank you..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...